Kerttervezés

Kerttervezés, kertépítés, park építés, kert karbantartás, gondozás? Sok kertet építettünk és terveztünk mindenki legnagyobb megelégedésére.

Kert tervezés

Mi tudjuk milyen növénynek mik az igényei, mit lehet napra vagy éppen mely növényeket kell árnyékba ültetni. Milyenek a pH igények, egyes növények a többnyire lúgos marhatrágyát, mások a savanyútőzeget részesítik előnyben. Vannak növények amelyek a vizes lápos területen díszítenek és vannak, amik kifejezetten a száraz laza talajokat kedvelik. Nem mindegy mekkorára nő egy növény, a legnagyobb kerttervezési hiba a rossz növényválasztás, a vásárláskor kicsi elültetett növény idővel megnől és nem fér el az általunk tervezett kertrészben. A kerttervezés és kertépítés ezek figyelembevételével kell megtörténjen, mivel többféle kert és funkció létezik.

Néhány a kert típusok és funkciók közül:

Díszkert, amiben minimális az igénybevétel, taposás törés. Többnyire  pázsitfű, nagy gondozási igényű dísznövény, több szemet gyönyörködtető ápolásra kényes növény ültetésére is alkalmas. Sok lágyszárú virágos, hagymás, gumós növény is tervezhető bele. A szó szoros értelmében nem használt kert, a kerti tavak, csobogók, pergolák, és egyéb látványelemek miatt szeretik.

Intenzív használatra tervezett kertek, gyerekek, felnőttek könnyed szórakozására, kerti partikra, kerti játékra készítve. Taposástűrő sport fűmagok vetésével, esetleg gyepszőnyeggel, kevésbé kényes növényekkel teleültetett területek, kissebb nagyobb gyermekjátszóterekkel kerti pancsolókkal, medencékkel. Ide tartoznak a házi kedvencek álltal használt kert részek is.

Természetesen vannak kertek ahol ötvözhető a többféle funkció a méretek miatt. Ezen kívül léteznek különféle tájakra, éghajlatokra jellemző kertek, mint például a mediterrán vagy a japán kert. Van aki a minimális design-t kéri, mások a minél dúsabb áthatolhatatlan dzsungelhez hasonlító kertet szeretnének.

Bármilyen kerttervezés, kertépítés feladatot is kapunk igyekszünk az igényeknek megfelelő munkát végezni!