Öntözőrendszer

Vállalkozásunk 2003 óta használja a Nelson Turf öntözőrendszereket, ami a tavalyi évben már, mint Signature Control Systems szerepel a piacon. Professzionális rendszerek a profi vezérlővel ellátottak, általában megerősített műanyagból készülnek, és nem utolsó sorban víztakarékosak.

automata öntözőrendszer telepítése

Mai rohanó világunkban egy megépített kert elengedhetetlen része az öntözőrendszer. Gondoljunk csak bele, hogy drága pénzen készült kertünkkel mi történik, ha egy néhány napra elutazunk és közben, nincs aki locsoljon. Bokraink, virágaink a vízhiány hatására elfonnyadnak, lehullajtják leveleiket, egynyári növénykéink teljesen kiszáradnak, gyönyörű zöld gyepünk foltokba vagy teljesen megsárgul. Az automata öntözőrendszer időt és pénzt takarít meg nekünk, mert egy precíz locsolás locsolócsővel egy átlagos kertben órákat vesz igénybe, míg egy vezérlővel ellátott automata öntözőrendszer felügyelet nélkül is tökéletesen működik. Külön figyelmet kell fordítanunk a különböző növénytípusokra, mert hát ugye nem ugyanaz a vízigénye gyepünknek, mint lombos fáinknak, bokrainknak, vagy esetleg sziklakertünknek. A fűfelületek napi vízigénye 4-5mm, míg a bokrok, fák több liter vizet is igényelnek egy szárazabb napon. Figyelembe kell vennünk növényeink gyökereinek típusát is, sekélyen vagy mélyen találhatóak a föld alatt. Míg a gyep 5-10cm bojtos gyökérrel rendelkezik, egy nagyobb növény (pl.: nyírfa) főgyökérzetet növeszt, aminek végein található hajszálgyökerek veszik fel a vizet és a tápanyagot. Tehát ezen oknál fogva többféle öntözési típust különböztetünk meg. Föld alól kiemelkedő parköntözést használunk a fűfelületeknél, csepegtető öntözést a bokroknál, tujaféléknél, fáknál, vagy akár a cserepes dézsás növényeknél, mikro öntözést a sziklakertekben, fóliasátrakban, és nem utolsó sorban, esőztető öntözőfejeket használunk a mezőgazdaságban, zöldségeskertekben.

Telepítünk öntözőrendszert vezetékes ivóvízhálózatra, fúrt kút vizére, ciszternában összegyűjtött esővízre is. A vezetékes víz sajnos a lehető legköltségesebb hosszú távon, mivel az ivóvíz drága és a vízben található klór sem a legmegfelelőbb a növények számára. A fúrt kút vize megfelelő minőségű a növényeknek, telepítési költsége magas, viszont hosszú távon kifizetődőbb. Az országban található fúrt kutak vize homokos vagy vasas ezért szűrés szükséges. Sekély és mély kutak fúrását és annak gépészetét is vállaljuk. A ciszternákban összegyűjtött esővíz lenne a legjobb, viszont nagyon nehéz akkora ciszternát építeni ami folyamatos utánpótlást biztosít az öntözőrendszernek. Sajnos ha hetekig szárazság van a ciszternák gyorsan kiürülnek. Ciszterna építési költsége és gépészete (szivattyú) igen magas a vízmegtakarításhoz képest, csak kiegészítő megoldásként érdemes használni a vezetékes vízhez, kúthoz. Összefoglalva a fentieket, cégünk vállal újonnan épített vagy már meglévő kertbe professzionális víz és költségtakarékos öntözőrendszer telepítését garanciával! Régi öntözőrendszerek javítása és újjáépítése tevékenységi körünk része.

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy kérdése van elérhetőségünkön felvilágosítást adunk.

Galéria

Megnézem a Öntözőrendszer galériát

Az automata parköntöző rendszer nagy területek egyenletes öntözésére szolgál. Észrevételen, csak akkor emelkedik ki a földből, amikor öntöz, majd a programozott idő elteltével visszahúzódik.

Parköntözés részletek

A csepegtető öntözőrendszer célirányosan öntöz meghatározott növényeket és zsákszerű beázást biztosít a gyökérzónában. Létezik föld feletti és föld alatti csepegtető öntözőrendszer is.

Csepegtető öntözőrendszer részletek

A Micro öntözés olyan földfeletti öntözőrendszer, amely fóliasátrak hűtésére, vagy bokor, cserjecsoportok tömeges öntözésére alkalmas.

Micro öntözés részletek

Az esőztető öntözőrendszer tökéletesen alkalmas zöldségekre, burgonyára, szamócára, csemetekertkebe. A parköntöző rendszert ebből fejlesztették ki. Nagy intenzitású öntözőrendszer, 2,5-5-ször nagyobb területek belocsolására alkalmas, mint a hagyományos szórófejek. Túlnyomórészt zöldségeskertekben alkalmazzák.

Esőztető öntözőrendszer részletek

Professzionális öntözést már 10 éve építünk, vezetékes vízhálózatra vagy akár partnereink által fúrt kutakra. Vállaljuk nagy átmérős mély kutak, és kis átmérős sekély kutak fúrását és gépészetének beszerelését, kútaknák építését is.

Kútfúrás részletek